AVA_Net Webinar ‘AVG kan meer dan je denkt’

  • Dinsdag 29 november 2022

  • Online

  • 13.00 - 14.30 uur


M

Mag ik die beelden van een actiegroep of kerkelijke bijeenkomst wel op het web publiceren? En hoe zit dat met straatfoto’s? Hoe lang blijven de filmpjes uit de jaren 70 nog beperkt openbaar? AVA_Net kijkt in dit webinar op 29 november naar de mogelijkheden van de AVG in plaats van de beperkingen.


Foto: Nationaal Archief CC0/Fotograaf Onbekend/Anefo.  http://hdl.handle.net/10648/ab94c7a4-d0b4-102d-bcf8-003048976d84

Mag ik die beelden van een actiegroep of kerkelijke bijeenkomst wel op het web publiceren? En hoe zit dat met straatfoto’s? Hoe lang blijven de filmpjes uit de jaren 70 nog beperkt openbaar? Kan ik maatregelen nemen waarmee het materiaal wél openbaar kan worden? Is er verschil tussen offline en online openbaarheid? Er wordt snel gezegd ‘Het mag niet van de AVG’ …maar is dat wel zo? En hoe doen andere instellingen dat? Je hoort het aan de hand van praktijkvoorbeelden, door de deelnemers zelf aangedragen.

Het webinar

Tijdens het AVA_Net Webinar worden in plaats van de beperkingen, juist de mogelijkheden van AVG benadrukt aan de hand van situaties uit de praktijk. Marianne Loef (Loef Advies), specialist op het snijvlak van privacy- en archiefrecht, zal een inleiding geven tot het onderwerp AVG. Corné Suijs (Beeld & Geluid), jurist en functionaris voor Gegevensbescherming, zal ingaan op de ethische aspecten van online beschikbaarstelling en de tool die Beeld & Geluid hiervoor gebruikt.

Lever je casus aan

Marianne en Corné nodigen jullie uit om zelf voorbeelden uit de praktijk aan te leveren. Deze gaan ze tijdens het webinar uitgebreid bespreken. Lever een kort fragment aan met een duidelijke omschrijving van het probleem of je vraag. Stuur je casus via WeTransfer voor 15 november 2022 naar info@loef-advies.nl.

Dit gratis webinar is een initiatief van de AVG-werkgroep van KIA/KVAN.

Gerelateerde evenementen

Kick-off Datawerkplaats Fryslân

Loop je er soms tegen aan dat je collectie-registratiesysteem tikfouten bevat, ontbrekende data of verouderde gegevens heeft? Stichting Erfgoed & Publiek heeft sinds kort een…

Event

Woensdag 19 juni 2024

Museum Heerenveen

13.00 -16.00 uur

    Implementatie