Archiveren voor Dummies 2: Duurzaam digitaal bewaren

  • Woensdag 29 juni 2022

  • Online

  • 15.00-16.30 uur


D

Dat je iets digitaal hebt opgeslagen betekent helaas nog niet dat het voor de langere termijn goed bewaard blijft. Hoe zorg je ervoor dat digitaal archiefmateriaal bruikbaar blijft én dat je het eenvoudig kunt vinden? Deze tweede Archiveren voor Dummies staat in het teken van digitale duurzaamheid.


Beeld: Glenn Carstens-Peters via unsplash

Webinarreeks Archiveren voor Dummies

Met de Archiveren voor Dummies-serie helpen we de podiumkunsten om de touwtjes in eigen handen te nemen. Door een podium te bieden aan experts en praktijkvoorbeelden delen we tools, handvatten, richtlijnen en tips & tricks voor podiumkunstinstellingen om zelfstandig zorg te kunnen dragen voor hun archief. Zodat ze hun schatkamers duurzaam kunnen bewaren en openstellen voor anderen.

Programma

Hoe bewaar ik duurzaam?

Tamara van Zwol, netwerkcoördinator Houdbaar van het Netwerk Digitaal Erfgoed, heeft richtlijnen voor je om je digitale archief duurzaam in te richten, zodat gebruikers daar in de toekomst ook nog gebruik van kunnen maken.

Voor collega’s goed te vinden!

Sanne van de Velde, marketingmedewerker bij Maas Theater en Dans, vertelt hoe zij hun digitale archief hebben ingericht zodat alle collega’s alles makkelijk terug kunnen vinden. Ook laat zij zien hoe nieuw materiaal gelijk op de goede plek terechtkomt.

Voor wie?

Deze sessie van Archiveren voor Dummies is voor iedere podiumkunstinstelling die aan het begin staat van haar archief. Van individuele makers tot orkesten en festivals.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie