Testers gevraagd voor auteursrechtentool Regel je rechten

22 oktober 2021


D

De bètaversie van Regel je Rechten ging in december 2020 live. Dit in het Netwerk Digitaal Erfgoed ontwikkelde beslismodel helpt erfgoedinstellingen om de auteursrechtenstatus van een object te bepalen. DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie heeft deze tool ‘geadopteerd’ en gaat deze de komende tijd doorontwikkelen. Daarvoor is jouw hulp nodig.


Beeld: mohamed_hassan via pixabay

Onderzoek

Voor die doorontwikkeling van Regel je rechten wil DEN meer weten over de exacte gebruikers van de auteursrechtentool en hun wensen. Daarom zijn ze op zoek naar een diverse groep testers, namelijk (potentiële) gebruikers van deze tool bij grote, middelgrote en kleine erfgoedinstellingen en bij (historische) verenigingen.

Werk je voor een erfgoedinstelling, meld je dan aan en/of deel dit bericht met de medewerker(s) die te maken hebben met auteursrechten. Heb je een netwerkfunctie, zou je dan willen bemiddelen door dit bericht door te sturen naar potentiële gebruikers van deze tool?

Aanmelden

Aanmelden als tester kan door een berichtje te sturen met je naam en mailadres naar regeljerechten@gmail.com vóór 1 november. Het online onderzoek vindt begin november plaats; het testen neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Op de hoogte blijven?