Workshop Zelfscan Digitaal Erfgoed

  • Donderdag 3 november 2022

  • Online

  • 10.00 - 12.00 uur


D

De Zelfscan Digitaal Erfgoed is een online instrument waarmee erfgoedinstellingen inzicht krijgen in de mate van je digitale volwassenheid en de stappen die je kunt zetten om die te vergroten. Tijdens deze online workshop door Landschap Erfgoed Utrecht hoor je meer over de Zelfscan en hoe je deze kunt inzetten om de erfgoedinformatie binnen je instelling beter houdbaar, bruikbaar en zichtbaar te maken.


Wat is de staat van de digitale collectie binnen jouw instelling? Hoe kun je je digitale erfgoed nog beter duurzaam behouden voor de toekomst? Of zorgen dat je digitale collecties optimaal toegankelijk zijn en verbonden aan andere erfgoedinformatie? En hoe zichtbaar is je digitale collectie voor (potentiële) gebruikers en hoe bedien je hen? Deze en andere vragen worden tijdens de workshop behandeld.

Voor wie?

De workshop wordt georganiseerd door Landschap Erfgoed Utrecht. De docenten zijn digitaal-erfgoed-coaches Mieke Heurneman en Marianne de Rijke. Geïnteresseerden uit andere provincies zijn welkom, maar bij overschrijding van het maximum van 20 deelnemers hebben medewerkers van Utrechtse instellingen voorrang.

Heb je vragen? Neem dan contact op met m.heurneman@landschaperfgoedutrecht.nl of m.derijke@landschaperfgoedutrecht.nl.

 

De Zelfscan Digitaal Erfgoed

De Zelfscan Digitaal Erfgoed is binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed ontwikkeld voor met name kleine en middelgrote instellingen en geeft praktijkgerichte adviezen op basis van de resultaten van een zelfevaluatie. Najaar 2022 verschijnt er een vernieuwde versie.

zelfscandigitaalerfgoed.nl

Gerelateerde evenementen

Data-doe-workshop: Aan de slag met het Termennetwerk

In deze praktische bijeenkomst van de Datawerkplaats Utrecht ga je zelf aan de slag met het toevoegen van termen aan je eigen collectieregistratie.

Workshop

Dinsdag 24 september 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

Implementatie
Landelijke Time Machine-dag

In de Maand van het digitaal erfgoed organiseren Amsterdam Time Machine en Hilversum Time Machine een middag voor alle Time Machines en iedereen die op…

Event

Donderdag 21 november 2024

Amsterdam

n.t.b.

Zichtbaar