Webinar: Leermomenten van Heritage Lab ‘Digitaal Dekoloniseren’

  • Donderdag 11 maart 2021

  • Online

  • 14.30-16.35 uur


E

Een groep erfgoedprofessionals heeft in februari deelgenomen aan het allereerste Erfgoedlab rondom Digitaal Dekoloniseren. Een cursus die het Heritage Lab, in samenwerking met het Netwerk Digitaal Erfgoed, heeft ontwikkeld. In een afsluitend webinar vertellen de deelnemers over de casussen waaraan zij hebben gewerkt. Van het opzetten van nieuwe woordenlijsten tot quick wins die je direct in je praktijk kunt toepassen.


In deze editie van het Erfgoedlab gingen negentien deelnemers aan de slag met de impact van dekolonisatie op collectiebeschrijvingen, perspectieven én registratiesystemen. Een van de onderdelen betrof het werken aan een ingebrachte casus. Daarvan doen de deelnemers op 11 maart van 14.30-16.35 uur verslag. Het programma kent drie onderdelen: 1. organisatiebreed, 2. inclusief ontsluiten, 3. meerstemmigheid in de praktijk en 4. woorden en perspectieven.

Benieuwd naar de leermomenten van de deelnemers? Sluit direct aan via Zoom (zie link in het programma) of meld je hieronder aan om een automatische herinnering met de link te ontvangen.

Gerelateerde evenementen

Landelijke Time Machine-dag

In de Maand van het digitaal erfgoed organiseren Amsterdam Time Machine en Hilversum Time Machine een middag voor alle Time Machines en iedereen die op…

Event

Donderdag 21 november 2024

Amsterdam

n.t.b.

Zichtbaar
CIDOC 2024

De vijfdaagse conferentie CIDOC richt zich op het makkelijker (her)gebruiken van collectieinformatie. Verschillende inspanningen worden verkend, variërend in reikwijdte, inhoud, geografie of thema. Daarnaast worden…

Conferentie

Maandag 11 - vrijdag 15 november 2024

Rijksmuseum Amsterdam

10.00 - 16.30 uur

Implementatie