Schrijven van een informatieplan

  • Dinsdag 8 november 2022

  • Gelders Archief, Arnhem

  • 9.30-13.00 uur


T

Tijdens deze workshop legt Sies Vonk aan de hand van de Informatieplanner uit hoe je in vijf stappen een informatieplan schrijft. Aan het einde van de workshop heb je een aanzet voor een informatieplan dat je in je eigen organisatie kunt inzetten.


Beeld: Pexels via pixabay

Collectiebeherende instellingen beschikken over steeds meer digitale gegevens: collectie-informatie, een beeldbank, documentatie over bruiklenen, relevant mailverkeer, publicitaire uitingen, enzovoort. Daarmee wordt het belangrijker om goede afspraken te maken over het duurzaam bewaren van deze informatie. Dergelijke afspraken worden vastgelegd in een informatieplan. Voor geregistreerde musea is het hebben van zo’n plan vanaf de herziene Museumnorm 2020 zelfs verplicht.

Sies Vonk legt aan de hand van de Informatieplanner uit hoe je in vijf stappen een Informatieplan schrijft. Aan het einde van de workshop heeft de deelnemer een aanzet voor een Informatieplan voor de eigen erfgoedinstelling.

Voor wie

De workshop is gratis voor leden van de coöperatie Erfgoed Gelderland. Niet-leden betalen voor deelname.

Gerelateerde evenementen

Data-doe-workshop: Aan de slag met het Termennetwerk

In deze praktische bijeenkomst van de Datawerkplaats Utrecht ga je zelf aan de slag met het toevoegen van termen aan je eigen collectieregistratie.

Workshop

Dinsdag 24 september 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

Implementatie
Landelijke Time Machine-dag

In de Maand van het digitaal erfgoed organiseren Amsterdam Time Machine en Hilversum Time Machine een middag voor alle Time Machines en iedereen die op…

Event

Donderdag 21 november 2024

Amsterdam

n.t.b.

Zichtbaar