NDE-vragenuur: rapport over de stand van het digitaal erfgoed in Nederland

  • Donderdag 10 februari 2022

  • Online

  • 11.00-12.00 uur


O

Onlangs is een onderzoek naar de stand van het digitaal erfgoed in Nederland uitgekomen. In dit vragenuur neemt auteur Max Kemman je mee door de belangrijkste conclusies uit het onderzoeksrapport en kun je hem al je vragen stellen. Sluit vrijblijvend aan via zoom.us/j/99332281218.


Man met verrekijker op de Domtoren in Utrecht. L.H. Hofland, collectie Het Utrechts Archief, CC BY 4.0

In opdracht van het ministerie van OCW heeft onderzoeksbureau Dialogic het rapport ‘Stand van het Nederlands digitaal erfgoed; 1-meting naar aanleiding van het Intensiveringsprogramma 2019-2021’ opgesteld. Het rapport laat zien hoe de beschikbaarheid, toegankelijkheid, vindbaarheid en gebruik van digitaal erfgoed zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Max Kemman (Dialogic), een van de auteurs van het rapport, licht een aantal punten toe uit het rapport en beantwoordt tijdens dit vragenuur al je vragen.

NDE-vragenuur

Het online vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed is bij uitstek een plek om ervaringen en kennis laagdrempelig te delen. Elke keer staat een ander onderwerp rondom digitaal erfgoed centraal. Experts schuiven aan om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Je bent van harte welkom. Meld je alvast aan voor het vragenuur of sluit donderdag van 11-12 uur aan via zoom.us/j/99332281218.

Nieuws

Gerelateerde evenementen

Landelijke Time Machine-dag

In de Maand van het digitaal erfgoed organiseren Amsterdam Time Machine en Hilversum Time Machine een middag voor alle Time Machines en iedereen die op…

Event

Donderdag 21 november 2024

Amsterdam

n.t.b.

Zichtbaar
CIDOC 2024

De vijfdaagse conferentie CIDOC richt zich op het makkelijker (her)gebruiken van collectieinformatie. Verschillende inspanningen worden verkend, variërend in reikwijdte, inhoud, geografie of thema. Daarnaast worden…

Conferentie

Maandag 11 - vrijdag 15 november 2024

Rijksmuseum Amsterdam

10.00 - 16.30 uur

Implementatie