NDE-vragenuur: rapport over de stand van het digitaal erfgoed in Nederland

  • Donderdag 10 februari 2022

  • Online

  • 11.00-12.00 uur


O

nlangs is een onderzoek naar de stand van het digitaal erfgoed in Nederland uitgekomen. In dit vragenuur neemt auteur Max Kemman je mee door de belangrijkste conclusies uit het onderzoeksrapport en kun je hem al je vragen stellen. Sluit vrijblijvend aan via zoom.us/j/99332281218.


Man met verrekijker op de Domtoren in Utrecht. L.H. Hofland, collectie Het Utrechts Archief, CC BY 4.0

In opdracht van het ministerie van OCW heeft onderzoeksbureau Dialogic het rapport ‘Stand van het Nederlands digitaal erfgoed; 1-meting naar aanleiding van het Intensiveringsprogramma 2019-2021’ opgesteld. Het rapport laat zien hoe de beschikbaarheid, toegankelijkheid, vindbaarheid en gebruik van digitaal erfgoed zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Max Kemman (Dialogic), een van de auteurs van het rapport, licht een aantal punten toe uit het rapport en beantwoordt tijdens dit vragenuur al je vragen.

NDE-vragenuur

Het online vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed is bij uitstek een plek om ervaringen en kennis laagdrempelig te delen. Elke keer staat een ander onderwerp rondom digitaal erfgoed centraal. Experts schuiven aan om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Je bent van harte welkom. Meld je alvast aan voor het vragenuur of sluit donderdag van 11-12 uur aan via zoom.us/j/99332281218.

Gerelateerde evenementen