Maak kennis met Wikimedia’s kennisplatform voor erfgoedinstellingen

  • Donderdag 9 september 2021

  • Online

  • 11.00-12.00 uur


O

m erfgoedcollega’s wegwijs te maken op Wikimedia wordt een kennisplatform met documentatie, handleidingen, tools en instructievideo’s opgezet. Zo kunnen organisaties zelfstandig aan de slag. Meer weten? Het eerste NDE-vragenuur na de zomervakantie staat in het teken van Wikimedia’s nieuwe kennisplatform.


Afbeelding: digitalbevaringDK

Nieuw online kennisplatform

Wikimedia Nederland is gestart met de ontwikkeling van een online kennisplatform. De laatste jaren benaderen steeds meer erfgoedinstellingen Wikimedia Nederland voor ondersteuning. De capaciteit voor begeleiding en ondersteuning is echter beperkt. Daarom is Wikimedia bezig om een kennisplatform op te zetten met documentatie, handleidingen, tools en instructievideo’s waarmee erfgoedorganisaties zelfstandig aan de slag kunnen.

Het doel van het platform is medewerkers van Nederlandse erfgoedinstellingen online wegwijs maken op Wikimedia. Medewerkers kunnen met minimale hulp van Wikimedia Nederland – of helemaal zelfstandig – in hun eigen tempo leren hoe ze hun collecties en kennis beschikbaar kunnen maken via de Wikimediaprojecten, en hoe ze optimaal kunnen samenwerken met de vrijwilligersgemeenschap.

Het platform kan worden ontwikkeld dankzij financiële steun van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Stel je vragen

Met welke vragen zit jij als het over Wikipedia gaat? Stel ze tijdens het vragenuur aan Michelle van Lanschot, projectleider, en help mee met het vormgeven van dit platform!

NDE-vragenuur

Het online vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed is bij uitstek een plek om ervaringen en kennis laagdrempelig te delen. Elke week staat een ander onderwerp rondom digitaal erfgoed centraal. Experts schuiven aan om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Je kunt elke donderdag tussen 11 en 12 uur aanhaken, je bent van harte uitgenodigd. Aanmelden voor het vragenuur hoeft niet, sluit gewoon aan via deze link.

Gerelateerde evenementen