Innovatief werken

  • 8 en 30 juni, 14 september 2022

  • KB, Den Haag

  • 09:15


D

De digitale transformatie zorgt voor snelle veranderingen in de sector. Door innovatief te werken blijf je vooroplopen én stimuleer je waardevolle competenties. Maar hoe doe je dat? En hoe ontwikkel je een organisatiecultuur waarin ruimte is voor vernieuwing? Je leert het in drie workshops.


Beeld: MetsikGarden via pixabay

De eerste workshop start vanuit het DEN Focusmodel. Dit model leert je breder te kijken naar wat jouw organisatie doet en voor wie. DEN adviseur Marcus Cohen laat zien hoe je met één verandering meer kunt bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld door je proces slim te verbeteren ook nieuwe waarde en beleving creëren voor je publiek.

De tweede workshop draait om design thinking. Dit is een methode om op een creatieve manier oplossingen te vinden voor een vraagstuk. In deze workshop werk je aan een casus en leer je belangrijke skills voor innovatief werken. De 5 fasen in design thinking laten je iteratief ontwikkelen, waarbij je de doelgroep centraal stelt en ideeën test. Op basis van de resultaten start je een volgende ontwikkelstap, zo blijf je altijd dicht bij je publiek én missie.

In de derde en afsluitende sessie ga je aan de slag met een praktijkcasus. Door ervaringen en oplossingen uit te wisselen leer je van elkaar. Hoe ga je verder? En hoe kun je elkaar helpen bij het vinden van oplossingen? Tijdens de intervisie werk je samen met de andere deelnemers aan een praktijkcasus.

Gerelateerde evenementen

Data-doe-workshop: Aan de slag met het Termennetwerk

In deze praktische bijeenkomst van de Datawerkplaats Utrecht ga je zelf aan de slag met het toevoegen van termen aan je eigen collectieregistratie.

Workshop

Dinsdag 24 september 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

Implementatie
Landelijke Time Machine-dag

In de Maand van het digitaal erfgoed organiseren Amsterdam Time Machine en Hilversum Time Machine een middag voor alle Time Machines en iedereen die op…

Event

Donderdag 21 november 2024

Amsterdam

n.t.b.

Zichtbaar