Europeana Aggregators’ Fair

  • Woensdag 16 en donderdag 17 juni 2021

  • Online

  • 10.30-15.30 uur


E

Europeana organiseert de allereerste Europeana Aggregators Fair. Tijdens deze Fair verzorgt Digitale Collectie als schakel tussen Europeana en Nederlandse erfgoedinstellingen op woensdag 16 juni een kennissessie. Wil je weten welke voordelen het Europeana-platform biedt om je collecties voor een breder publiek aan te bieden? Sluit dan vanaf 13 uur aan!


Beeld: Bartholomew Fair, site of St. Bartholomew’s Hospital, London, pictured in 1721. Aquatint with etching, c. 1800. Wellcome Collection / CC BY 1.0

Deze Fair wordt georganiseerd voor iedereen die zijn digitale collecties naar een nieuw publiek wil brengen, mensen wil ontmoeten die achter de schermen werken om cultureel erfgoed beschikbaar te maken via Europeana en begeleiding/training en nieuwe inzichten wil opdoen op dit gebied.

Tijdens deze Fair organiseert Digitale Collectie als schakel tussen Europeana en Nederlandse erfgoedinstellingen op woensdag 16 juni om 13 uur de kennissessie Dutch digital heritage on Europeana (deze sessie is in het Nederlands).

Het doel van deze sessie is om Nederlandse erfgoedinstellingen en informatienetwerken (opnieuw) bekend te laten worden met Europeana en de voordelen van het aanbieden van collecties aan een breder publiek via het Europeana platform. Wat is hierbij nodig en hoe kan Digitale Collectie helpen?

Digitale Collectie heeft als hoofddoel het Nederlands erfgoed zo kwalitatief mogelijk op Europeana beschikbaar te maken. Digitale Collectie fungeert als een organisatorische en technische brug tussen Europeana en Nederlandse cultureel erfgoed instellingen, en is door Europeana erkent als een geaccrediteerde aggregator.

Digitale Collectie is een gemeenschappelijke voorziening ten behoeve van de erfgoedinstellingen in het Netwerk Digitaal Erfgoed. Tijdens deze sessie zal de relatie met de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed en de gedistribueerde diensten die worden ontwikkeld binnen het NDE geïntroduceerd en verder toegelicht worden.

Voor meer informatie neem contact op met Dimitra Atsidis, coördinator Digitale Collectie, datsidis@beeldengeluid.nl.

Gerelateerde evenementen

Landelijke Time Machine-dag

In de Maand van het digitaal erfgoed organiseren Amsterdam Time Machine en Hilversum Time Machine een middag voor alle Time Machines en iedereen die op…

Event

Donderdag 21 november 2024

Amsterdam

n.t.b.

Zichtbaar
CIDOC 2024

De vijfdaagse conferentie CIDOC richt zich op het makkelijker (her)gebruiken van collectieinformatie. Verschillende inspanningen worden verkend, variërend in reikwijdte, inhoud, geografie of thema. Daarnaast worden…

Conferentie

Maandag 11 - vrijdag 15 november 2024

Rijksmuseum Amsterdam

10.00 - 16.30 uur

Implementatie