Duurzaam Digitaal Erfgoed

  • Vrijdag 25 februari - vrijdag 13 mei 2022

  • Nijmegen en Arnhem

  • 9.00-17.00 uur


I

n de vierdaagse cursus ‘Duurzaam Digitaal Erfgoed’ verkennen erfgoedprofessionals de manieren waarop ze adequaat kunnen inspelen op de digitale revolutie. De cursus is een samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit en de Universiteit Maastricht.


Beeld: Fragment van het Winterstuk van Bernardus van Clairvaux in het handschrift. Universiteitsbibliotheek Gent; CC BY-SA 4.0

Drie modules

In drie modules leren erfgoedprofessionals adequaat in te spelen op de digitale revolutie.

  • De eerste module vertrekt vanuit de alledaagse beroepspraktijk en biedt inzichten in de laatste ontwikkelingen in de context van open source en open science.
  • De tweede module richt de blik op andere specialistische kennis die vereist is in de omgang met digitaliseringsprocessen, met aandacht voor privacyvraagstukken en selectie.
  • In de derde module staan reflectie en theorievorming centraal in verband met toekomstbestendig handelen.

Voor wie bedoeld

Duurzaam Digitaal Erfgoed is in het bijzonder bedoeld voor organisaties en professionals die werkzaam zijn in de erfgoedsector. De onderwerpen en vraagstukken die aan de orde komen, hebben zowel betrekking op de praktijk van digitalisering van erfgoed, als op de strategische en organisatorische aspecten daarvan. Val je niet in deze primaire doelgroep, maar opereer je wel op het snijvlak van digitalisering, erfgoed en cultuur, of wil je hier gewoon meer van weten? Ook dan ben je uiteraard van harte welkom.

De cursus vindt plaats op vrijdag 25 februari, vrijdag 11 maart, vrijdag 8 april en vrijdag 13 mei. Locaties zijn de Campus van Radboud Universiteit Nijmegen en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

De inschrijfdeadline is 11 februari.

Gerelateerde evenementen