Blik op digitaal dekoloniseren

  • Vrijdag 20 mei 2022

  • Reinwardt Academie, Amsterdam

  • 11.00-15.00 uur


P

Podiumkunst.net nodigt studenten en pas afgestudeerden van theaterscholen, conservatoria en erfgoedopleidingen uit om samen de podiumkunstarchieven te verkennen. Welke verhalen van makers van kleur zijn terug te vinden in deze archieven? Hoe kunnen we ze verder verkennen en er een (nieuw) licht op schijnen?


De archieven van de podiumkunsten bevatten de verhalen van de makers die voorgingen. Door canonvorming zijn grote namen goed bekend en uitgebreid gedocumenteerd. Maar wat hebben we eigenlijk bewaard van kleine namen of vergeten verhalen, die eerder onbenoemd bleven?

In samenwerking met The Need for Legacy, de Reinwardt Academie en de Universiteit van Maastricht, nodigt Podiumkunst.net professionals uit die archiefmateriaal meebrengen van Nederlandse makers van kleur en/of met een migratieachtergrond. Samen verdiepen we ons in dit materiaal om te komen tot acties. Wat willen we hiermee doen? En wat moeten we ermee doen?

Ben je student of pas afgestudeerd aan een theater- of erfgoedopleiding of een conservatorium? En wil je samen met ons de archieven van de podiumkunsten verkennen? Schrijf je gratis in voor dit event.

Gerelateerde evenementen