Big Ideas, Challenging Questions

  • 17-19 augustus 2023

  • Rijksmuseum, Amsterdam

  • 09:30


D

De Rijksmuseum Research Library en de IFLA Art Libraries Section organiseren een satellietconferentie rond het thema Big Ideas, Challenging Questions. Het doel is om over de toekomst van kunst en visuele informatie te spreken en te discussiëren over de uitdagingen en kansen van de kunstbibliotheek in relatie tot digitaal wetenschappelijk en/of artistiek werk.


Rijksmuseum Research Library. Foto: Hajotthu, CC BY 3.0

Het doel van de IFLA 2023 satellietconferentie is om verder te gaan dan de individuele projecten en het bredere spectrum van samenwerking en innovatie te verkennen. De organisatie wil informatiespecialisten, bibliothecarissen, data managers & -engineers, uitgevers, studenten en wetenschappers op het gebied van kunst en architectuur, visuele cultuur en cultureel erfgoed samenbrengen en gesprekken voeren over uitdagingen en kansen.

De kunstbibliotheekbezoeken worden georganiseerd in samenwerking met de Vereniging Kunstbibliotheken/Nederland (OKBN*ARLIS/NL) en de Vereniging Kunstbibliotheken/ Vlaanderen (OKBV*ARLIS/Vlaanderen).

Gerelateerde evenementen

iPRES 2024

De International Conference on Digital Preservation oftewel iPRES brengt professionals uit verschillende sectoren en domeinen samen om nieuwe en baanbrekende inzichten te delen op het…

Conferentie

16-20 september 2024

Gent

09:00

    Houdbaar
Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie