AVA_Net webinar ‘Verhalen met een archief’

  • Donderdag 27-10-22

  • Online

  • 13.00-14.30 uur


D

e UNESCO Werelddag voor Audiovisueel erfgoed viert AVA_Net met het webinar ‘Verhalen met een archief’. Aan bod komen inspirerende initiatieven. Erfgoedorganisaties laten zien hoe ze actief verbinding maken met de pluriforme samenleving en hoe ze een stem en gezicht geven aan groepen van wie het erfgoed eenzijdig of ondervertegenwoordigd is in de archieven.


Tijdens dit webinar vertellen Susanne van der Wolf en Dyonna Bennett (Nationaal Archief) over de tentoonstelling ‘Kòrsou – Curaçao’. En gaat Mart van de Wiel (Noord-Hollands Archief) in op 50 jaar arbeidsmigratie in Nederland. Irma van Kampen (Beeld & Geluid) neemt je mee in het project ‘Fayage – De grote reis: 50 jaar Marokkanen in Nederland’ en Ellen van der Waerden (Haags Gemeentearchief) vertelt over ‘Thuis in het archief’, de aanpak van het Haags Gemeentearchief.

Onder leiding van Sebastiaan Vos (Groninger Archieven) gaan de sprekers in gesprek over de projecten, over wat wel werkt en wat niet, wat het oplevert en wat de betekenis is van samenwerking.

Gerelateerde evenementen