Manifest Netwerk Digitaal Erfgoed


S

teeds meer erfgoedorganisaties spelen in op de kansen van digitaal erfgoed. Daarom werken we volgens vijf principes, verwoord in het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Centraal staat daarbij de gedachte dat we niet meer als ‘instelling’ denken, maar als ‘netwerk’. Want juist samen kunnen we grote stappen maken. Sluit jouw organisatie zich ook aan door het manifest te ondertekenen?


Marija Azdijac (rechts) met een paar collega’s van Erfgoed Delft

Adviseur metadata en digitale duurzaamheid Marija Azdijac (rechts) met een paar collega’s van Erfgoed Delft

Edwin Plokker, hoofd Twentelab van Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe, met het ondertekende NDE-manifest

Edwin Plokker, hoofd Twentelab van Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe, met het ondertekende NDE-manifest

VHIC-directeur Tineke van Heijst met het ondertekende NDE-manifest

VHIC-directeur Tineke van Heijst toont het ondertekende NDE-manifest

Van links naar rechts directeur/archivaris Roland Bisscheroux, Migiza Victoriashoop en Frank Stootman van het Waterlands Archief

V.l.n.r. directeur/archivaris Roland Bisscheroux, Migiza Victoriashoop en Frank Stootman

Groeiend netwerk

Staat jouw organisatie achter de uitgangspunten van het manifest en de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed? Onderschrijf dan het manifest. Laat het ons weten via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl. We nemen dan contact met je op en stemmen graag een aantal zaken met je af, waaronder een nieuwsbericht en natuurlijk een feestelijke ondertekening, waarbij wij zorgen voor een taart.

5 principes

De principes in het manifest worden uitgebreid toegelicht in de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Het doel is dat alle werkzaamheden binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed, het geheel aan erfgoedinstellingen in Nederland, aansluiten op deze Nationale Strategie.

Lees meer over de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed

Wat hebben wij van jou als manifest-ondertekenaar nodig?

  • Een quote
    Wat is jullie motivatie om als instelling het manifest te onderschrijven? Raakt het bijvoorbeeld aan een project of doelstelling waar jullie aan werken? Of welke principes in het bijzonder willen jullie uitlichten? Dit bericht en de publicatiedatum stemmen wij met jullie (afdeling communicatie) af.
  • Een foto
    Zorg voor een coronaproof fotomoment waarop het manifest wordt getekend, fysiek of digitaal. Deze foto plaatsen we bij het nieuwsbericht dat we delen op onze website, Twitter en LinkedIn. Als jullie dit moment ook delen via jullie eigen kanalen, versterkt het de boodschap.

Stuur tekst en foto naar info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Ondertekenaars buitenland

Bekijk ook deze activiteiten