Gijs van den Beucken

oprichter van de Stichting Solid Community Nederland


Gijs van den Beucken is de oprichter van de Stichting Solid Community Nederland en werkt binnen deze community met andere communityleden in een aantal sectoren aan innovatieve proof of concepts, pilots en projecten om zo een bijdrage te leveren aan een vriendelijker, slimmer en veiliger World Wide Web.

Solid Community Nederland

Deze presentatie gaat in op de activiteiten van de Solid Community Nederland, die recent door Gijs van den Beucken is opgericht.

In 2017 kwam Gijs in aanraking met Solid vanuit zijn achtergrond in innovatie, en was gegrepen door de mogelijkheden die Solid kan bieden voor een vriendelijker, veiliger en innovatiever web. Toen Solid begin 2022 steeds meer volwassen raakte en tractie begon te krijgen, heeft hij een jaar vrij genomen om deze visie te kunnen opschalen in Nederland door in verschillende sectoren actiever bewustwording te brengen. Het doel hierachter was om een stichting op te richten om in samenwerking met geïnteresseerde sectoren Solid verder in de praktijk te brengen. Belangrijk is dat deze activiteiten in samenwerking met anderen gebeuren, omdat samenwerken in een netwerk belangrijk is om dit stap voor stap verder te brengen.