Softwareleveranciers ondertekenen manifest Netwerk Digitaal Erfgoed

12 november 2018


V

Vandaag ondertekenden 11 leveranciers van erfgoedsoftware het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Hiermee gaf deze groep, waarin vrijwel alle aanbieders van collectiebeheerssystemen in Nederland vertegenwoordigd zijn, aan de uitgangspunten van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed te onderschrijven en samen met het netwerk erfgoedinformatie beter zichtbaar te gaan maken.


Ondertekening

Axiell, OCLC, DiVault, Picturae, Seecr, Total Design, De Ree, Driebit, Deventit, Cit en Delving zetten hun handtekening onder het document. De ondertekening vond plaats tijdens de presentatie van DERA 2.0, de nieuwste versie van de referentiearchitectuur voor de erfgoedsector, bij de Mariënhof in Amersfoort.

Het manifest

In het Netwerk Digitaal Erfgoed werken de kunstensector, de creatieve industrie, erfgoedpartijen en vele andere partners samen om erfgoed naar de gebruikers te brengen. De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed met de gezamenlijke doelstellingen vormt hierbij de leidraad. Het manifest is hier een samenvatting van. Staat jouw organisatie ook achter deze uitgangspunten? Laat dit dan zien met behulp van het manifest en sluit je aan bij het groeiende netwerk van organisaties. Stuur een mail naar info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Op de hoogte blijven?