De Dag van de Mondelinge Geschiedenis, georganiseerd door FARO, staat in het teken van valorisatie. Hoe bereik je met je mondelinge-geschiedenisproject een publiek?

Elke vier jaar houden we zowel de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed als de ‘netwerkagenda’ tegen het licht. Pakken we de juiste uitdagingen aan? Kloppen de gezamenlijke doelen nog? Spelen we in op wat het netwerk vraagt? We willen zoveel mogelijk input verzamelen van iedereen die betrokken is. Ook jij kunt meedenken en je ideeën delen. Samen maken we een breed gedragen netwerkagenda 2025-2028.
Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door het ministerie van OCW en het NDE en begeleid door Youfacilitate, bespreken we ideeën voor de netwerkagenda 2025-2028. Je bent van harte welkom om mee te praten!
De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed vormt de basis voor het digitaalerfgoedbeleid van het ministerie van OCW. Het belangrijkste doel is om het erfgoed beter digitaal toegankelijk en beleefbaar te maken. Dit gebeurt op een manier die zo goed mogelijk aansluit bij wat mensen en gemeenschappen nodig hebben die met het erfgoed aan de slag willen. Samen met professionals, gemeenschappen, softwareleveranciers en organisaties werken we aan de uitvoering van de Nationale Strategie. Dit doen we in het Netwerk Digitaal Erfgoed. Onze gedeelde ambities staan in de ‘netwerkagenda’.
De Dag van de Mondelinge Geschiedenis, georganiseerd door FARO, staat in het teken van valorisatie. Hoe bereik je met je mondelinge-geschiedenisproject een publiek?
De vijfde Utrechtse Erfgoeddag, het jaarlijkse inspiratie-evenement voor erfgoedprofessional en vrijwilliger in de provincie Utrecht, is in handen van Landschap Erfgoed Utrecht en Universiteit Utrecht.…
De Digital Preservation Coalition (DPC) organiseert op woensdag 4 en donderdagochtend 5 juni een internationaal netwerkevent in Den Haag. Het programma op woensdag is gericht…