Transformation Digital Art symposium

  • Donderdag 16 en vrijdag 17 maart 2023

  • Lima, Amsterdam

  • 10:00


K

unstenaars, curatoren, wetenschappers en conservatoren opgelet: Transformation Digital Art 2023 bespreekt bestaande en nieuwe strategieën voor de documentatie, overdracht en conservering van digitale kunst.


Digitale kunstwerken vormen een onmisbaar onderdeel van ons cultureel erfgoed. Digitale kunst is een inherent variabele kunstvorm als gevolg van technologische ontwikkelingen en interacties met en interpretatie door nieuwe generaties, die resulteren in constante innovatie en transformatie. Tijdens dit internationale symposium bespreken we conserveringsuitdagingen, delen we de nieuwste inzichten en onderzoeken we paradigmaverschuivingen met betrekking tot het bewaren en documenteren van digitale kunst.

De eerste dag van het symposium is gewijd aan documentatie als kritische strategie voor het behoud van digitale kunst, inclusief een verkenning van het documenteren van VR en AI. De tweede dag richt zich op collaboratieve zorg, het beheren en faciliteren van verandering in het delen van kennis en verantwoordelijkheden in het ecosysteem van digitale kunst.

 

Gerelateerde evenementen