RKD Expertmeeting: Digitaal kunsthistorisch onderzoek

  • Donderdag 17 november 2022

  • RKD, Den Haag

  • 14.00-17.00 uur


H

et RKD ontwikkelt een onderzoeksomgeving met tools voor kunsthistorisch onderzoek. Hierin staan niet alleen 5 miljoen objecten, ook komen de metadata als linked open data beschikbaar. Dit open platform stelt onderzoekers wereldwijd in staat onderzoek te doen. In deze expertmeeting krijg je alvast een sneak preview.


Beeld: De kunstgalerij van Jan Gildemeester Jansz, Adriaan de Lelie, 1794 – 1795. Rijksmuseum, Amsterdam. SK-A-4100. hdl.handle.net/10934/RM0001.COLLECT.12124

De toekomst van kunsthistorisch onderzoek is digitaal, ondersteund door linked open data. Steeds meer middelen staan de onderzoeker ter beschikking om zijn werk digitaal uit te voeren. Het RKD lanceert in november een onderzoeksomgeving met tools voor kunsthistorisch onderzoek, waarin niet alleen 5 miljoen objecten te vinden zijn, ook de metadata zijn als linked open data beschikbaar. Dit open platform stelt onderzoekers wereldwijd in staat onderzoek te doen. In deze expertmeeting krijg je een sneak preview van de mogelijkheden. Ook aan bod komen de voors- en tegens van digitaal onderzoek, ondersteund door linked open data.

Inschrijven

Wil je je aanmelden? Stuur een mail naar events@rkd.nl.