De Maand van het digitaal erfgoed is hét event voor en door Nederlandse organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek. De hele maand november presenteren zij de actuele vakontwikkelingen op locatie en online.

Foto: Sebastiaan ter Burg, CC BY 4.0

Een maand vol kennis en inspiratie

Vorig jaar vond de eerste Maand van het digitaal erfgoed plaats. Een event voor en door Nederlandse organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek. Dit jaar vindt de tweede editie plaats. Hét moment om resultaten, nieuws en ontwikkelingen rond digitalisering van cultuur te delen en vooruit te kijken naar de kansen die er liggen. Volg workshops, lezingen en symposia die partners in het netwerk organiseren en laat je inspireren voor je plannen voor 2022.

Voor wie

De Maand van het digitaal erfgoed is er voor alle professionals en vrijwilligers binnen de erfgoedsector, de ontwerpsector, digitale cultuur en podiumkunsten. Bijvoorbeeld mensen die verantwoordelijk zijn voor de digitalisering, collectiebeheer of medewerkers die zich bezighouden met communicatie en publiekstaken. Ook cultuurmakers, journalisten, onderzoekers/studenten en andere professionals zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de events.

Hoe kun je meedoen?

De volgende data zijn al bekend:

  • Werelddag van de Digitale Duurzaamheid op donderdag 3 november
  • HackaLOD 4 en 5 november in de Domtoren in Utrecht
  • HackaLOD Awards zaterdag 5 november in Utrecht
  • Slotbijeenkomst Maand van het digitaal erfgoed dinsdag 29 november

Wil je ook met een activiteit in de agenda opgenomen worden, laat het weten via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.