Meet & greet met de technische ontwikkelaars in het NDE

  • Donderdag 24 juni 2021

  • Online

  • 11.00-12.00 uur


W

Werk je met collectieregistratiesoftware, het Termennetwerk of het Datasetregister? En heb je als specialist bij een erfgoedinstelling of softwarebedrijf vragen over de specificaties ervan? Sluit dan aan bij de meet & greet met onze technische ontwikkelaars.


Beeld: Valerii Khadeiev via 123rf

Ben jij een applicatiebeheerder met technische inborst of werk je bij een leverancier van erfgoedsoftware? En wil je bijvoorbeeld weten of jij een eigen thesaurus of terminologiebron, gekoppeld aan het Termennetwerk, in je eigen collectieregistratiesoftware kunt gebruiken? Of wil je je datasets vindbaar maken in het NDE-datasetregister?

Sluit dan aan bij de meet & greet met een aantal technische mensen van het Bruikbaar-team. Ivo Zandhuis (collectieregistratiesoftware), Sjors de Valk (Termennetwerk) en Bob Coret (Datasetregister) hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan deze onderwerpen. Zij kunnen je alles vertellen over de requirements, best practices en softwaretools dat dit heeft opgeleverd.

Elke donderdag NDE-vragenuur

Het online vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed is bij uitstek een plek om ervaringen en kennis laagdrempelig te delen. Elke week staat een ander onderwerp rondom digitaal erfgoed centraal. Experts schuiven aan om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Je kunt elke donderdag tussen 11 en 12 uur aanhaken, je bent van harte uitgenodigd. Aanmelden voor het vragenuur hoeft niet, sluit gewoon aan via deze link: zoom.us/j/99332281218.

Gerelateerde evenementen

Landelijke Time Machine-dag

In de Maand van het digitaal erfgoed organiseren Amsterdam Time Machine en Hilversum Time Machine een middag voor alle Time Machines en iedereen die op…

Event

Donderdag 21 november 2024

Amsterdam

n.t.b.

Zichtbaar
CIDOC 2024

De vijfdaagse conferentie CIDOC richt zich op het makkelijker (her)gebruiken van collectieinformatie. Verschillende inspanningen worden verkend, variërend in reikwijdte, inhoud, geografie of thema. Daarnaast worden…

Conferentie

Maandag 11 - vrijdag 15 november 2024

Rijksmuseum Amsterdam

10.00 - 16.30 uur

Implementatie