Internationale vergelijking Voorkeursformaten bij archivering

  • Woensdag 16 november 2022

  • Online

  • 15.00 - 16.30 uur


I

In deze sessie, georganiseerd door OPF, wordt op internationaal niveau gekeken naar aanbevolen bestandsformaten. Marjolein Steeman (Beeld & Geluid) en Sam Alloing (KB) vertellen hoe de NDE-tool Wegwijzer Voorkeursformaten hierbij kan helpen.


Afbeelding: Jørgen Stamp for Digitalbevaring.dk

OPF heeft een nieuwe belangengroep gelanceerd voor discussies en samenwerking over bestandsformaten. Het eerste resultaat is een internationale vergelijking van aanbevolen bestandsformaten bij het aanbieden van data bij archieven, bibliotheken en wetenschappelijke depots.

Asbjørn Skødt van het Deens Nationaal Archief zal de nieuwe expertisegroep en het onderzoek presenteren. Verder heeft de groep de nieuwe tool van het Netwerk Digitaal Erfgoed voor de beoordeling van bestandsformaten besproken.  Marjolein Steeman van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Sam Alloing van de Koninklijke Bibliotheek zijn uitgenodigd om deze Wegwijzer Voorkeursformaten te presenteren. Zij laten zien hoe deze wegwijzer kan worden gebruikt om de levensvatbaarheid van bestandsformaten voor digitale bewaring te beoordelen.

Presentatoren

Marjolein Steeman (Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid), Sam Alloing (Koninklijke Bibliotheek) en Asbjørn Skødt (Deens Nationaal Archief).

Meer informatie en inschrijven

Gerelateerde evenementen

Landelijke Time Machine-dag

In de Maand van het digitaal erfgoed organiseren Amsterdam Time Machine en Hilversum Time Machine een middag voor alle Time Machines en iedereen die op…

Event

Donderdag 21 november 2024

Amsterdam

n.t.b.

Zichtbaar
CIDOC 2024

De vijfdaagse conferentie CIDOC richt zich op het makkelijker (her)gebruiken van collectieinformatie. Verschillende inspanningen worden verkend, variërend in reikwijdte, inhoud, geografie of thema. Daarnaast worden…

Conferentie

Maandag 11 - vrijdag 15 november 2024

Rijksmuseum Amsterdam

10.00 - 16.30 uur

Implementatie