Hackathon over AI

  • 25-27 juni 2021

  • Online

  • 17.00 uur


I

In samenwerking met het Badische Landesmuseum in Karlsruhe organiseert het Allard Pierson van 25-27 juni een hackathon rond het thema artificial intelligence.


© Badisches Landesmuseum, Foto: ARTIS – Uli Deck

De hackathon is onderdeel van het project Creative User Empowerment, waarin de komende drie jaar wordt onderzocht hoe artificial intelligence kan worden gebruikt bij (digitale) museumpresentaties.

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen: studenten, IT-bedrijven, onderzoekers. Met de datasets beschikbaar gesteld door het Allard Pierson en het Badisches Landesmuseum kan iedereen aan de slag met ideeën, toepassingen en concepten rond dit onderwerp. De beste drie inzendingen winnen een prijs en gaan door naar de tweede ronde.

Gerelateerde evenementen

Landelijke Time Machine-dag

In de Maand van het digitaal erfgoed organiseren Amsterdam Time Machine en Hilversum Time Machine een middag voor alle Time Machines en iedereen die op…

Event

Donderdag 21 november 2024

Amsterdam

n.t.b.

Zichtbaar
CIDOC 2024

De vijfdaagse conferentie CIDOC richt zich op het makkelijker (her)gebruiken van collectieinformatie. Verschillende inspanningen worden verkend, variërend in reikwijdte, inhoud, geografie of thema. Daarnaast worden…

Conferentie

Maandag 11 - vrijdag 15 november 2024

Rijksmuseum Amsterdam

10.00 - 16.30 uur

Implementatie