Duurzame toegang tot databases

  • Donderdag 26 januari 2023

  • Centraal Museum, Utrecht

  • 13.00-15.45 uur


I

Ieder digitaal archief krijgt vroeg of laat te maken met de overdracht van databases. In deze NDE Houdbaar kennisbijeenkomst willen we onderzoeken wat de laatste stand van zaken is betreft de langetermijnbewaring en toegang tot databases.


Beeld: panumas nikhomkhai via pexels

Op deze bijeenkomst, georganiseerd door Eva van den Hurk- van ’t Klooster (RHC Vecht en Venen) en Robert Gillesse (IISG), geeft Valentijn Gilissen, data processing team leader en preservation officer bij DANS, een lezing over de duurzame toegang tot databases. Welke richtlijnen hanteer je voor bestandsformaten, welke middelen zijn er en kun je processen automatiseren? Aansluitend vindt er een discussie plaats.

Na afloop kunnen de deelnemers desgewenst door naar de NDE-nieuwjaarsborrel.

Het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is 15, dus meld je snel aan. Stuur een mail naar robert.gillesse@iisg.nl.

 

Gerelateerde evenementen

Landelijke Time Machine-dag

In de Maand van het digitaal erfgoed organiseren Amsterdam Time Machine en Hilversum Time Machine een middag voor alle Time Machines en iedereen die op…

Event

Donderdag 21 november 2024

Amsterdam

n.t.b.

Zichtbaar
CIDOC 2024

De vijfdaagse conferentie CIDOC richt zich op het makkelijker (her)gebruiken van collectieinformatie. Verschillende inspanningen worden verkend, variërend in reikwijdte, inhoud, geografie of thema. Daarnaast worden…

Conferentie

Maandag 11 - vrijdag 15 november 2024

Rijksmuseum Amsterdam

10.00 - 16.30 uur

Implementatie