Aan de slag met (opschonen van) termen in je collectieregistratie

  • Dinsdag 7 en dinsdag 21 november 2023

  • Hotel Arsenaal, Delft

  • 09.30 - 16.00 uur


H

Hoe kies je een terminologiebron die past bij jouw organisatie? En hoe schoon je vervuilde collectiedata op? Erfgoedhuis Zuid-Holland vertelt je er alles over tijdens deze tweedaagse cursus op 7 en 21 november.


Door het gebruik van dezelfde termen verbetert de kwaliteit van je collectieregistratie enorm. Bovendien kan digitaal erfgoed dan nog beter met elkaar worden verbonden. Daarom ga je in deze cursus dieper in op het gebruik van termen in de collectieregistratie. Hierbij ligt de nadruk op het beschrijven van objecten aan de hand van terminologiebronnen, zoals thesauri en trefwoordenlijsten.

Daarnaast komen de basisprincipes van het opschonen van data aan bod. Hoe zorg je ervoor dat een object niet langer wordt aangeduid als ‘landgoed’, maar als ‘kasteel’? En hoe kun je typefouten zoals ‘olijverf’ aanpassen naar de juiste spelling, namelijk ‘olieverf’? Je krijgt het allemaal te horen tijdens deze tweedaagse cursus van van Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Goed om te weten: organisaties uit Zuid-Holland hebben voorrang op deelname.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie