Welkom op onze nieuwe site

24 februari 2021


H

Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft een nieuwe website. De afgelopen maanden hebben we achter de schermen gewerkt aan een frisse vormgeving en indeling, een daarop aangepaste site en ‘verse’ teksten. Zo kunnen we collega’s nog beter op de hoogte houden van onze activiteiten en het nieuws in het netwerk.


Beeld: Een vrolijke vioolspeler (detail), Gerard van Honthorst, 1623. Rijksmuseum

Wat is er veranderd?

De activiteiten, ontwikkelde tools en kennisrapporten binnen de programmalijnen Digitaal Erfgoed Zichtbaar, Bruikbaar en Houdbaar en Netwerkbreed zijn op de nieuwe website terug te vinden in het menu Wat we doen. Filter op domein of onderwerp om te zoeken of scroll door de activiteiten.

Onder Nieuws staat een overzicht van recente nieuwsartikelen, teruglopend in de tijd. Filter op domein of onderwerp om te zoeken in het nieuwsarchief. Ook in de Agenda kun je filteren.

Rapporten en andere downloads vind je terug onder de betreffende activiteiten. Om de resultaten duurzaam toegankelijk te houden, stellen de auteurs hun rapportages zoveel mogelijk beschikbaar via het wetenschappelijke repository Zenodo.

Is de site al helemaal af?

Wat ons betreft is een site nooit af. Sowieso komen er binnenkort nog allerlei nieuwsartikelen uit voorgaande jaren beschikbaar. Ook vullen we de lijst van activiteiten in het Netwerk Digitaal Erfgoed, zoals projecten, aan. Tot slot zullen we voor onze Engelstalige lezers stukken in vertaalde vorm gaan aanbieden – met een NL-EN-knop.

Zie je iets wat niet werkt?

Het kan zijn dat op de nieuwe website nog iets mist. Ontbreekt bijvoorbeeld een functionaliteit of werkt iets in een bepaalde browser nog niet optimaal? Laat het ons weten. Stuur een mail naar communicatie@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Op de hoogte blijven?