Vul de enquête ‘Onderzoek digitaal erfgoed in’

11 november 2021


W

Wil jij weten hoeveel digitaal erfgoed er op het web te vinden is? Ben je benieuwd wie er gebruik van maken? Zou je je eigen digitaliseringsaanpak willen vergelijken met die van collega’s? Gegevens hierover zijn nauwelijks te vinden (of verouderd). Daarom hebben we je hulp nodig.


Beeld: Clker-Free-Vector-Images via pixabay

Behoefte aan actuele cijfers en inzichten

Niet alleen erfgoedorganisaties maar ook beleidsmakers en financiers hebben behoefte aan actuele cijfers en inzichten. Dit is precies de reden waarom het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een landelijke enquête over digitaal erfgoed organiseren.

Geef 15 minuten van je tijd

Werk je bij een erfgoedorganisatie met een collectie? Vul de online enquête in! Is je collectie niet of gedeeltelijk in digitale vorm beschikbaar? Ook dan is je medewerking welkom. Zo krijgen we samen meer inzicht in hoe het digitaal erfgoed er in Nederland precies voorstaat.

Het invullen van de enquête duurt ongeveer 15 minuten. Vul de enquête vóór maandag 29 november 10 uur in.

Wat gebeurt er met de uitkomsten?

De resultaten worden geanonimiseerd verwerkt in twee rapporten:

  • 1-meting Intensivering Digitaal Erfgoed in opdracht van OCW;
  • Monitor Indicatoren Gebruik Digitaal Erfgoed in opdracht van de RCE.

Neem voor vragen contact op met de onderzoekers van Dialogic en Pleiade Management & Consultancy via onderzoekdigitaalerfgoed@dialogic.nl.

Op de hoogte blijven?