Verrijk en digitaliseer je Nederlands-Indië/Indonesië erfgoedcollectie met PIED

14 februari 2024


H

Heb je als museum of erfgoedorganisatie Nederlands-Indië/Indonesië-(audiovisueel) erfgoed dat je graag online wilt delen met je publiek? Of wil je oral history-verhalen beschikbaar stellen? Maak dan kennis met het Programma Indisch Erfgoed Digitaal (PIED). PIED kan je ondersteunen bij het toegankelijk maken en verrijken van deze waardevolle collecties.


Een Javaan wordt geinterviewd door een man. De opname wordt vastgelegd op een grammofoonplaat? Er is een grammofoon aanwezig met grammofoonplaten

Een Javaan wordt geinterviewd. Foto via Fotocollectie Dienst voor Legercontacten Indonesië

PIED biedt twee trajecten aan. Het eerste traject richt zich op het toegankelijk maken van Nederlands-Indië/Indonesië-collecties, met als doel deze collecties te ontsluiten voor het publiek. Na afronding van dit traject wordt de verrijkte collectie beschikbaar gesteld via zowel het webportaal ‘Ons Land’ (momenteel in ontwikkeling) als de website van de deelnemende organisatie.

Het tweede traject is gericht op het digitaliseren en beschikbaar stellen van oral history-materiaal uit Nederlands-Indië/Indonesië collecties. PIED biedt middelen voor digitalisering, transcriberen en rechtenonderzoek. Net zoals bij het eerste traject komt het gedigitaliseerde materiaal beschikbaar via zowel het webportaal ‘Ons Land’ (momenteel in ontwikkeling) als de website van de deelnemende organisatie.

Wees er snel bij, want je kunt tot 1 april 2024 aanvragen indienen voor de eerste ronde. Afhankelijk van het aantal aanvragen en het beschikbare budget kan er nog een tweede ronde volgen.

Op de hoogte blijven?