Twee nieuwe gezichten bij NDE-domein Houdbaar

14 april 2021


O

Op 15 april verwelkomen we twee nieuwe collega’s in het Netwerk Digitaal Erfgoed: Tjarda de Haan en Tamara van Zwol. Zij gaan de activiteiten voor het NDE-programma Houdbaar ondersteunen en volgen daarmee Marcel Ras op die onlangs overstapte naar de Vrije Universiteit. Tjarda en Tamara hebben al eerder meegewerkt aan verschillende projecten in het netwerk.


Portretfoto's van Tjarda de Haan en Tamara van Zwol

Tjarda de Haan en Tamara van Zwol

Tjarda de Haan

Aanspreekpunt voor alle lopende activiteiten en projecten in het programma Houdbaar wordt Tjarda de Haan. Tjarda is een goede bekende in het NDE: eerder heeft ze zich ingezet voor het ontwikkelen van tools en deskundigheidsbevordering rondom duurzame toegankelijkheid van digitaal erfgoedcollecties. Hiervoor was zij projectmanager voor BERLIN GLOBAL, een interactieve tentoonstelling in het nieuwe Berlijnse Humboldt Forum. Verder was Tjarda verantwoordelijk voor tentoonstellingsproducten zoals een meertalige app. Ook kennen we Tjarda ook als hoofd collecties bij ATRIA, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis en als projectleider/regisseur van De Digitale Stad.

Tamara van Zwol

Voor de inhoudelijke en langetermijnonderwerpen op het gebied van het programma Houdbaar is Tamara van Zwol het eerste aanspreekpunt. Zij startte op 1 maart bij Beeld en Geluid als coördinator preservation watch voor het NDE. Vanuit die functie zijn er veel raakvlakken met de inhoudelijke ontwikkeling van het domein Houdbaar. In samenwerking met onder meer de domeingroep Houdbaar zal Tamara zich vooral richten op de inhoudelijke koersbepaling. Denk daarbij aan het Activiteitenplan 2021 en de verdere ontwikkeling van de Houdbaar Agenda 2021-2024. Ook Tamara is een goede bekende in het netwerk: zij was vanuit Erfgoedhuis Zuid-Holland een van de digitaal-erfgoed-coaches.

Tamara van Zwol

Op de hoogte blijven?