Themafonds Erfgoedvrijwilligers presenteert regeling voor educatieve projecten en apparatuur

2 maart 2021


E

Erfgoedorganisaties kunnen tot en met 30 april een aanvraag doen voor educatieve projecten of apparatuur die erfgoedvrijwilligers ondersteunen in hun werkzaamheden. Deze regeling van het Cultuurfonds richt zich op erfgoedorganisaties waarvan de vrijwilligers het kloppend hart vormen.


Een gesteund project uit Themafonds Erfgoedvrijwilligers: acht vrijwilligers van Kasteel Amerongen zijn begonnen met het opschrijven van mondeling overgedragen verhalen voor de andere rondleiders

Speciale regelingen

Het Cultuurfonds steunt vanuit het Themafonds Erfgoedvrijwilligers erfgoedorganisaties via speciale regelingen. In 2020 zijn er twee uitgevoerd, waarmee verrassende en innovatieve projecten zijn gesteund. Nu is er een derde nieuwe regeling.

Deze aanvragen worden ondersteund

Erfgoedorganisaties kunnen tot en met 30 april een aanvraag doen voor initiatieven die erfgoedvrijwilligers in hun werk ondersteunen. Projecten met een educatieve en digitale insteek hebben hierbij de voorkeur. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het versterken van de digitale aanwezigheid, door bijvoorbeeld de uitbreiding/aanpassing van de website of de database (webshop, ticketingsysteem, digitalisering collectie);
  • audiovisuele middelen zoals audiotours, films of routes met QR-technologie om publiek op passende wijze te ontvangen;
  • ‘oral history’-projecten waarbij de mondelinge verhalen van vrijwilligers worden vastgelegd en ontsloten via een website of database.

Op de hoogte blijven?