RECHARGE NEXT zoekt participatieve culturele businessmodellen

25 januari 2024


W

Werk je bij een erfgoedorganisatie en heb je een idee voor een participatief cultureel businessmodel dat je wilt testen in een zogenaamd ‘living lab’? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het internationale RECHARGE NEXT, gericht op het bevorderen van culturele participatie, is op zoek naar zes voorstellen. De geselecteerde organisaties ontvangen niet alleen elk 10.000 euro, maar ook professionele begeleiding. Doe mee en presenteer vóór 29 februari jouw voorstel om de sociale, culturele en economische waarde van ons cultureel erfgoed versterken.


Voorbeelden van living labs

Afgelopen jaar zijn er drie living labs opgezet, waarbij elk gericht was op het ontwikkelen van een participatief businessmodel:

Meer informatie

Bekijk de website voor meer informatie over de oproep en om je in te schrijven. Naast een uitleg over wat RECHARGE NEXT is en hoe het zich de komende twee jaar zal ontwikkelen, vind je hier diverse belangrijke documenten die je kunt downloaden. Denk bijvoorbeeld aan de richtlijnen voor deelname en het canvas voor het participatieve culturele business model.

Op de hoogte blijven?