Erfgoedorganisaties in de schijnwerpers op vernieuwde site van Geheugen van Nederland

5 juli 2023


G

Geheugen van Nederland heeft een nieuwe website. De site ziet er niet alleen aantrekkelijker uit, ook de gebruiksvriendelijkheid is verbeterd. Zo kunnen bezoekers makkelijker navigeren en zoeken in verhalen. Ook worden erfgoedorganisaties nog beter in de schijnwerpers gezet.


5x verbeterde functionaliteiten:

  • Samenwerkende erfgoedorganisaties in één oogopslag te zien. Bij elk verhaal kunnen bezoekers direct zien welke erfgoedorganisaties eraan hebben meegewerkt. Dit draagt bij aan de transparantie en zorgt voor een betere waardering van de bijdragen van de verschillende organisaties.
  • Eenvoudig delen op social media. Verhalen zijn eenvoudig te delen op Twitter, Facebook en LinkedIn.
  • Verbeterde navigatie en zoekfunctionaliteit. De navigatiestructuur is vereenvoudigd om de website overzichtelijker te maken. Bovendien is er een zoekfunctionaliteit toegevoegd, waardoor Geheugen van Nederland nog meer een schatkist vol verhalen is geworden.
  • XL-verhalen aan de hand van een tijdlijnwidget. Om de historische context van verhalen op een dynamische manier weer te geven, biedt de nieuwe website de mogelijkheid om gebruik te maken van een tijdlijn.
  • Verbeterde ondersteuning voor audio- en videomateriaal. Dankzij een video- en audiowidget krijgt AV-erfgoed een prominente plek op de website. Ook is er ruimte om verhalen aan de hand van oral history te presenteren.

Op de hoogte blijven?