De Maand van het digitaal erfgoed is hét event voor en door Nederlandse organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek. De hele maand november presenteren zij de actuele vakontwikkelingen op locatie en online.

Een maand vol kennis en inspiratie

Vorig jaar vond de eerste Maand van het digitaal erfgoed plaats. Een event voor en door Nederlandse organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek. Dit jaar vindt de derde editie plaats. Hét moment om resultaten, nieuws en ontwikkelingen rond digitalisering van cultuur te delen en vooruit te kijken naar de kansen die er liggen. Volg workshops, lezingen en symposia die partners in het netwerk organiseren en laat je inspireren voor je plannen voor 2024.

Voor wie

De Maand van het digitaal erfgoed is er voor alle professionals en vrijwilligers binnen de erfgoedsector, de ontwerpsector, digitale cultuur en podiumkunsten. Bijvoorbeeld mensen die verantwoordelijk zijn voor de digitalisering, collectiebeheer of medewerkers die zich bezighouden met communicatie en publiekstaken. Ook cultuurmakers, journalisten, onderzoekers/studenten en andere professionals zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de events.

Hoe kun je meedoen?

Je bent natuurlijk van harte uitgenodigd om de presentaties, workshops, symposia, kennissessies of andere activiteiten in de Maand van het digitaal erfgoed bij te wonen. Wil je op de hoogte blijven van wat er gaat komen? Houd het programma via de site in de gaten of schrijf je in voor de NDE-nieuwsbrief.

Een greep uit het programma:

  • Bewust bewaren: groene revolutie in digitaal erfgoed op woensdag 1 november 2023
  • Werelddag van de Digitale Duurzaamheid op donderdag 2 november 2023
  • HackaLOD op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023
  • HackaLOD Awards op zaterdag 4 november 2023
  • Wat kan wel, wat mag niet? Auteursrecht voor erfgoedorganisaties op dinsdag 7 november 2023
  • Digitaal collectiebeheer: Zo ondersteunen collectie-informatiesystemen het verbinden en delen van erfgoedinformatie op dinsdag 14 november 2023
  • Pak je rol om digitaal erfgoed bij de gebruiker te brengen op donderdag 16 november 2023
  • Data-Doe-Dag: Goede data, blij publiek op dinsdag 28 november 2023

 

Maand van het digitaal erfgoed 2021 en 2022

Bekijk welke activiteiten er in de Maand van het digitaal erfgoed 2021 en 2022 plaatsvonden en lees de terugblikken van 2021 en 2022 terug

Ook een bijdrage leveren?

Ga je zelf iets organiseren? Ben je met je eigen organisatie of samen met anderen bezig met een interessante ontwikkeling die je graag wilt delen? Wil je brainstormen of sparren met collega’s over een bepaald onderwerp? Zoek de verbinding, inspireer en maak gebruik van het netwerk. Je kunt je activiteiten aanmelden via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl. Zo maken we samen de Maand van het digitaal erfgoed.