Hoe maak je als kleine organisatie erfgoed digitaal toegankelijk voor een breed publiek? En hoe verbind je dit erfgoed? Je hoort het in het laatste…

Wat maakt dat een website, app, game of andere toepassing met digitaal erfgoed wel of niet aantrekkelijk is voor je publiek? Waarom klikt de ene bezoeker direct door, terwijl de ander afhaakt? Tijdens dit webinar hoor je hoe de gids ‘Zoek, beleef, creëer en bewonder’ met acht veelvoorkomende gedragingen je hierbij kan helpen.
In de podcast Paulus en De Nijs op reis hoor je alles over de vernieuwde gids ‘Zoek, beleef, creëer en bewonder’. Mirjam Verloop vertelt over de vernieuwde gedragsprofielen en Erica van Doorn deelt hoe de Universiteitsbibliotheek Utrecht hiermee haar website gaat verbeteren.
Hoe zorg je ervoor dat je publiekstoepassing met digitaal erfgoed optimaal aansluit bij je publiek? Het vraagt meer dan alleen het kennen van je doelgroep. Het gaat erom te begrijpen hóe bezoekers met je digitaal erfgoed willen omgaan. Willen ze gestructureerd zoeken, vrijblijvend rondneuzen of juist iets beleven? Kortom, welk gedrag vertonen ze? De gids ‘Zoek, beleef, creëer en bewonder’ biedt hiervoor handvatten met acht veelvoorkomende gedragingen en bijpassende functionaliteiten. Tijdens dit webinar hoor je hoe je deze profielen kan inzetten en leer je van de ervaringen van anderen.
Het webinar verkent de kern van de gedragsprofielen: Welke zijn er? Hoe kies je een profiel voor je publiekstoepassing? En hoe vertaal je deze naar concrete functionaliteiten? Ook komt aan bod wat je keuze betekent voor de collectiedata – en hoe je vervolgens met een webbureau in gesprek gaat over de ontwikkeling van je publiekstoepassing.
Hoe maak je als kleine organisatie erfgoed digitaal toegankelijk voor een breed publiek? En hoe verbind je dit erfgoed? Je hoort het in het laatste…
Save the date! De opslag en het gebruik van digitale collecties, maar ook de aanschaf van apparatuur vragen om energie en grondstoffen. Wat kun je…
Persoonsnamen: ze vormen vaak hét startpunt bij het doorzoeken van cultureelerfgoedcollecties. Om naamsverwarring te voorkomen, moeten deze gegevens wel ondubbelzinnig zijn. Want André Hazes junior…