Netwerkevent Podiumkunst.net 2024: Triple Time: Collecties Verbinden

  • Woensdag 13 maart 2024

  • Burgerweeshuis, Deventer

  • 11.00 - 16.00 uur


P

Podiumkunst.net organiseert haar derde netwerkbijeenkomst in het Burgerweeshuis in Deventer. Deelnemers worden meegenomen in het digitaliseren van de podiumkunsten. Inmiddels zijn de eerste collecties verbonden aan het Podiumkunst.net-platform. Hoe ziet dit er uit? Hoe wordt samengewerkt met digitaliseringsexperts? En wat betekent deze verbinding voor de collectiehouders én het podiumkunsterfgoed? Ook aan het woord komen makers, netwerken en organisaties uit het veld.


Die Zauberflöte is gecomponeerd door Mozart. Die Zauberflöte is gemaakt in 1791. Die Zauberflöte is een opera. Dit zijn niet alleen feiten over de beroemde opera van Mozart, maar voorbeelden van triples. Een triple bestaat uit een onderwerp, eigenschap en object en deze data vormen de basis voor het verbinden van collecties uit de podiumkunsten. Op 13 maart krijg je te zien hoe vanuit Podiumkunst.net deze data worden verzameld, geordend, verbonden, gepubliceerd en gebruikt in de Podiumkunst.net Widget.

Deelnemers aan deze dag komen samen met één gezamenlijk doel voor ogen; grote stappen zetten in de digitale infrastructuur van het podiumkunst-erfgoed om deze toegankelijk en bruikbaar te maken voor iedereen. De stappen worden inzichtelijk gemaakt met verhalen en collecties uit de opera. De stappen worden praktisch gemaakt met een interactieve data-game. De dag sluit af met een performance en netwerkborrel.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie