Makers Programma: uit de praktijk van makers

  • Dinsdag 8 juni 2021

  • Online

  • 13.00-14.30 uur


I

In deze derde bijeenkomst van het Makers Programma richten we ons op het uitwisselen van ervaringen van makers die al vaker erfgoedmateriaal in hun werk hebben (her)gebruikt. Aan de hand van twee projectpresentaties nodigen we je uit om met andere makers in gesprek te gaan over het creatief hergebruiken van erfgoed. Tijdens de sessie deel je met elkaar tips en tricks en geeft het Makers Programma advies hoe erfgoedinstellingen en makers beter samen kunnen werken.


Beeld: Brigitte Jansen – Collage met objecten uit de fotocollectie van het Nationaal Archief

Ontwerper Oana Clitan vertelt over haar nieuwe video-installatie ‘We were but electrons on the threshold’ die zich afspeelt in een dystopische versie van Rotterdam. In haar werk hergebruikt ze historisch erfgoed om nieuwe mogelijke toekomsten te verkennen.

De tweede projectpresentatie is van Bjorn Wijers, creatieve ontwikkelaar. Hij geeft een inkijkje in zijn proces om muziekvideo’s te maken met open erfgoed.

Makers Programma

Het Makers Programma is een samenwerking tussen het Netwerk Digitaal Erfgoed, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Het Nieuwe instituut. Met het Makers Programma wordt een duurzame brug geslagen tussen erfgoedinstellingen en de creatieve industrie. Het doel is om kunstenaars, ontwerpers en makers in de breedste zin van het woord te inspireren, met en door erfgoed, voor het maken van een nieuw werk. Daarnaast worden erfgoedinstellingen verrast met het authentieke en hedendaagse kunst netwerk.

Programma

13.00 – 13.10 uur     Introductie van het Makers Programma
13.10 – 13.40 uur     Projectpresentaties (sprekers worden nog bekendgemaakt)
13.50 – 14.20 uur     Break-out sessies
14.20 – 14.30 uur     Afsluiting

Makers Programma

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is in samenwerking met Beeld en Geluid en Het Nieuwe instituut het meerjarige Makers Programma gestart. Zij onderzoeken samen hoe instellingen en makers de potentie verzilveren die ligt in het creatief hergebruik van digitaal erfgoed.

Lees meer

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie