Kick-off Datawerkplaats Fryslân

  • Woensdag 19 juni 2024

  • Museum Heerenveen

  • 13.00 -16.00 uur


L

Loop je er soms tegen aan dat je collectie-registratiesysteem tikfouten bevat, ontbrekende data of verouderde gegevens heeft? Stichting Erfgoed & Publiek heeft sinds kort een datawerkplaats opgericht om je verder te helpen. De datawerkplaats is er om erfgoedorganisaties te ondersteunen bij het opschonen, verrijken en verbinden van digitale data. Kom je naar de kick-off?


De datawerkplaats werkt rondom het thema: De bijna vergeten watersnood van 1825. Veel (Friese) erfgoedorganisaties hebben erfgoed dat gerelateerd is aan die watersnood, maar het is versnipperd geraakt. De datawerkplaats gaat graag samen met jullie aan de slag om te deze collecties op te schonen, aan elkaar te verbinden en te verrijken. Hoewel de werkplaats zich vooral richt op dit thema is zij er ook voor andere organisaties die aan de slag willen met hun data.

Gerelateerde evenementen

KB-College: Wat bewaren we van het Nederlandse internet?

Vrijwel iedere maand organiseert de Koninklijke Bibliotheek een college, waarbij specialisten en conservatoren een kijkje achter de schermen geven. Deze keer gaat het over het…

Event

Vrijdag 5 juli 2024

Koninklijke Bibliotheek, Den Haag

14.00 - 17.00 uur

    Houdbaar
Werelddag van de digitale duurzaamheid 2024

Save-the-date: op de eerste donderdag van november richten (erfgoed)organisaties overal ter wereld de schijnwerpers op het toekomstbestendig toegankelijk maken van digitale collecties. Noteer deze dag…

Event

Donderdag 7 november 2024

N.t.b.

09:00

    Houdbaar
Closing event programma Architectuur Dichterbij

Save the date voor closing event / middagprogramma Architectuur Dichterbij en de lancering van het nieuwe collectieplatform Nieuwe Instituut. Meer info volgt later.

Event

Donderdag 14 november 2024

N.t.b.

13:00

    Implementatie