Introductiecursus: Linked Data

  • Dinsdag 11 april 2023

  • Online

  • 15.00 - 17.00 uur


O

Op dinsdag 11 april van 15:00-17:00 uur organiseert Platform Linked Data Nederland (PLDN) in samenwerking met Triply voor de derde keer de Linked Data introductiecursus voor de PLDN-experimenteeromgeving met Wouter Beek van Triply en Kathrin Dentler als docenten.


Cursisten kunnen in deze cursus met hun eigen brondata in CSV-, Excel- of RDF-formaat aan de slag of met een voorbeeld dataset. Ze leren om deze brondata als linked data te publiceren, in te zien en te bevragen in de gebruiksvriendelijke PLDN TriplyDB experimenteeromgeving.

Meer informatie over deze cursus en een link naar het aanmeldformulier is te vinden op de bijbehorende cursuspagina op de PLDN-website.

Gerelateerde evenementen

Fotograferen van je collectie

Om je collectie te kunnen ontsluiten en te delen, is het belangrijk om deze te fotograferen. De collectieregistratie verbetert namelijk enorm als je een foto…

Cursus

Dinsdag 28 mei 2024

Dordrecht. Rotterdam

10:00

    Zichtbaar
Kick-off Datawerkplaats Fryslân

Loop je er soms tegen aan dat je collectie-registratiesysteem tikfouten bevat, ontbrekende data of verouderde gegevens heeft? Stichting Erfgoed & Publiek heeft sinds kort een…

Event

Woensdag 19 juni 2024

Museum Heerenveen

13.00 -16.00 uur

    Implementatie