Edit-a-thon Mediakunst

  • Zaterdag 25 november 2023

  • Nieuwe Instituut

  • 10.00 - 17.00 uur


I

In het kader van de Maand van het digitaal erfgoed organiseren LI-MA, NADD en het Nieuwe Instituut samen een edit-a-thon over mediakunst. Deze edit-a-thon staat in het teken van REBOOT, een tentoonstelling die de invloed toont van digitale technologie in kunst en in de samenleving.


REBOOT. Edit-a-thon. Beeld met dank aan Pier Taylor.

Programma

Eerst krijg je als deelnemerseen spoedcursus ‘Schrijven voor Wikipedia’, gevolgd door een collectieve schrijfsessie. Zo maak je samen mediakunstenaars beter zichtbaar in ’s werelds grootste online encyclopedie. Daarnaast zijn er speciale rondleidingen met REBOOT-curator Sanneke Huisman en ontmoetingen met kunstenaars uit deze tentoonstelling met sleutelwerken uit de periode 1960-2000 en nieuw werk van hedendaagse makers.

Media Art on Wikipedia

Dit event wordt georganiseerd door LI-MA, Netwerk Archives Design and Digital Culture (NADD) in samenwerking met het Nieuwe Instituut en is onderdeel van het Media Art on Wikipedia-project. Media Art on Wikpedia is een samenwerkingsproject van LI-MA en verschillende partners met als doel om het werk en de levensverhalen van mediakunstenaars onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd informatie over mediakunst toegankelijker te maken door middel van linked open data.