DEN op Dinsdag: Digitale Cultuureducatie – begeleiden bij ontwikkeltrajecten Deel 2

  • Dinsdag 16 november 2021

  • Online

  • 13.00 - 16.00 uur


D

DEN presenteert tijdens de Maand van het digitaal erfgoed ‘DEN op Dinsdag’. Op vier dinsdagen in november geven DEN-adviseurs een kennissessie of training om erfgoed- en cultuurprofessionals te inspireren en te ondersteunen om de kansen van digitale transformatie te benutten. Dinsdag 16 november staat het 2e deel van de training ‘Digitale Cultuureducatie: begeleiden bij ontwikkeltrajecten’ op het programma.


Het is voor culturele instellingen steeds belangrijker om ook digitaal materiaal aan te bieden aan het onderwijs. Maar hoe bied je deze organisaties houvast in een snel veranderende digitale wereld? Een goede verbinding tussen onderwijs, cultuur en de digitale wereld is hierbij essentieel. Begeleid jij culturele instellingen bij de ontwikkeling van digitaal aanbod voor het onderwijs en wil je jouw kennis en kunde hierover verruimen? Dan is deze training voor jou!

Voor wie

Deze training is bedoeld voor professionals die culturele instellingen ondersteunen bij de ontwikkeling van (digitaal) lesmateriaal. De training is relevant voor zowel deelnemers met veel ervaring als met geen of minder ervaring.

Praktische informatie

Op 2 november starten we met deze nieuwe training. Let op, deze training bestaat uit twee dagdelen. Deel 2 vindt plaats op 16 november. Aantal deelnemers: minimaal 10 – maximaal 25. Deelname aan de training is kosteloos en vindt plaats via Zoom.

Meer informatie

Wil je meer weten over de onderwerpen en leerdoelen van deze training? Of wil je je meteen inschrijven? Ga voor meer informatie naar de website van DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie.

November 2021: Maand van het digitaal erfgoed

DEN op Dinsdag vindt plaats in het kader van de Maand van het Digitaal Erfgoed. De hele maand november delen we met elkaar de successen op het gebied van digitalisering van cultuur en erfgoed. Benieuwd wat er verder allemaal te doen is en aan welke workshops, lezingen en symposia je mee kunt doen?

Bekijk het programma

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie