De digitale wereld en de cultuursector zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit brengt zowel kansen als vragen met zich mee. Hoe ziet de toekomst van…

Twee dagen vol inspiratie, ontmoetingen en sessies over het toegankelijk en relevant maken van geschiedenis voor iedereen – vanuit allerlei perspectieven. Onder leiding van dagvoorzitter Eveline van Rijswijk sluit deze conferentie de verkenning naar een Nationaal Historisch Museum af. Tegelijk vormt het een begin van nieuwe stappen: samen werken aan innovatieve manieren om geschiedenis door te geven.
Geschiedenis leeft – en steeds meer mensen willen dat het verleden toegankelijk is, met oog voor minder bekende kanten en diverse perspectieven. Zelfs wie zich normaal niet zo bezighoudt met geschiedenis, is geïnteresseerd wanneer het onderwerp persoonlijk raakt: via sport, muziek of film.
Grote instellingen en lokale initiatieven bewaren allemaal stukjes van dat verleden. Hoe maken we deze informatie beter vindbaar en zichtbaar zodat iedereen die geschiedenis kan beleven? Met als doel dat het verleden van en voor iedereen wordt, vanuit elk perspectief. Daar gaat de conferentie ‘Van gisteren, voor morgen’ over.
De conferentie in H’ART Museum (Amsterdam) is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met erfgoed en geschiedenis in het Koninkrijk der Nederlanden: van beleidsmakers tot vrijwilligers, van docenten tot onderzoekers, van conservatoren tot makers.
De organisatie is in handen van de samenwerkende organisaties in het Netwerk Digitaal Erfgoed.
Zet 27 en 28 november alvast in je agenda! Meer informatie en inschrijfmogelijkheden volgen in juli.
De digitale wereld en de cultuursector zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit brengt zowel kansen als vragen met zich mee. Hoe ziet de toekomst van…
Save the date! Op de eerste donderdag van november richten (erfgoed)organisaties overal ter wereld de schijnwerpers op het toekomstbestendig toegankelijk maken van digitale collecties. Dit…
Voor het eerst vindt het Faro Podium plaats, gericht op iedereen die geïnteresseerd is in het Faro-gedachtengoed en hoe dit in de praktijk vorm krijgt.…