Brabant Cloud: Het belang van duurzame identifiers

  • Vrijdag 17 november 2023

  • Online

  • 10.00 - 11.30 uur


E

Elke vrijdagochtend in de maand november organiseert Erfgoed Brabant voor deelnemers van Brabant Cloud een korte online workshop of lezing met telkens een ander onderwerp. Op 17 november legt Sjors de Valk uit hoe duurzame identifiers je erfgoed duurzaam beschikbaar kunnen maken op het wereldwijde web.


Steeds meer erfgoed komt online beschikbaar, ook via Brabant Cloud. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat dit op een duurzame manier gebeurt, zodat erfgoed niet alleen nu maar ook later vindbaar en bruikbaar is? Dit kun je doen door duurzame identifiers te gaan gebruiken. Een duurzame identifier is een soort ‘barcode’ die je aan je erfgoed toekent. In Brabant Cloud gaan wij deze identifiers ook gebruiken om nog beter te kunnen instaan voor de toekomstvastheid van het Brabantse erfgoed. In deze sessie lichten Cris Kremers en Sjors de Valk toe wat duurzame identifiers zijn en wat dit betekent voor Brabant Cloud en voor jouw organisatie.

Aanmelden

Deze korte cursus is alleen toegankelijk voor deelnemers aan Brabant Cloud. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar het is wel noodzakelijk dat je je aanmeldt. Aanmelden voor deze en andere sessies kan via de website van Brabant Cloud.

Gerelateerde evenementen

Brabant Cloud: Nieuwe mogelijkheden in Memorix Maior

Elke vrijdagochtend in de maand november organiseert Erfgoed Brabant voor deelnemers van Brabant Cloud een korte online workshop of lezing met telkens een ander onderwerp.…

Cursus

Vrijdag 3 november 2023

Online

10.00 - 11.30 uur

    Zichtbaar