Cursus Digital Transition Strategies for Cultural Heritage Institutions

  • 26 september-20 november 2022

  • Online

  • tijdstip volgt


D

Deze cursus, vanuit het inDICEs-project, biedt ondersteuning aan alle culturele professionals bij het ontwikkelen van digitale strategieën en beleid. Schrijf je in voor deze gratis MOOC (Massive Open Online Course), gehost door de KU Leuven.


De opmars van nieuwe digitale technologieën en ook de COVID-pandemie, hebben veel erfgoedinstellingen een impuls gegeven om hun collecties digitaal toegankelijk en herbruikbaar te maken. In de afgelopen twee decennia hebben miljoenen objecten – kunstwerken, documenten en media – hun weg naar de digitale wereld gevonden.

Nieuwe vragen voor de erfgoedsector

Deze nieuwe technologieën en veranderingen in digitaliseringsprocessen leiden ook tot nieuwe vragen over beheer van digitaal erfgoed, hergebruik, auteursrechten en de manier waarop het publiek ermee omgaat. Hoe kunnen instellingen voor cultureel erfgoed gelijke tred houden met de nieuwste digitale technologieën en trends? Hoe kunnen zij een impactvolle digitale workflow organiseren en ontwikkelen? Hoe kunnen digitale collecties de betrokkenheid en participatie van het publiek vergroten? Hoe kunnen erfgoedinstellingen eigendomsrechten beheren, toepassen en de gebruikers bewustmaken van deze rechten?

Deze vragen en meer komen aan de orde in deze online cursus, die start op 26 september.

Gerelateerde evenementen

Fotograferen van je collectie

Om je collectie te kunnen ontsluiten en te delen, is het belangrijk om deze te fotograferen. De collectieregistratie verbetert namelijk enorm als je een foto…

  • Cursus

Dinsdag 28 mei 2024

Dordrecht. Rotterdam

10:00

    Zichtbaar
De oorlog online | Symposium | Handreiking

Het symposium De oorlog online richt zich op de openbaarmaking en online beschikbaarheid van archieven uit en over de Tweede Wereldoorlog. Erfgoedinstellingen bereiden zich voor…

  • Symposium

Donderdag 30 mei 2024

OBA, Amsterdam

14.00 - 17.00 uur

    Zichtbaar