De aandacht voor slavernij- en koloniale geschiedenis neemt toe, mede door recente excuses van de Nederlandse regering en onderzoek in Zuid-Holland. In drie bijeenkomsten, georganiseer…
Een digitaal toegankelijke website, hoe begin je?
Sinds 23 september 2020 moeten websites van overheid en publiekrechtelijke instellingen digitaal toegankelijk zijn. Immy Verdonschot en Pim Hutjens van Beeld en Geluid namen hun website beeldengeluid.nl onder handen. Wat hebben ze gedaan, tegen welke uitdagingen liepen ze aan, hoe reageren bezoekers? Je hoort het in dit vragenuur. Sluit vrijblijvend aan via zoom.us/j/99332281218.
Organisaties worden aangezet om online toegankelijker te worden. Soms is het een verplichting vanuit de overheid, maar het kan ook een intrinsieke motivatie zijn, of het komt voort uit een economisch belang. Ook beheerders van erfgoedwebsites krijgen hiermee te maken. Maar waar begin je? En hoever moet je gaan? Immy en Pim nemen je mee in de activiteiten die zij hebben ontplooid voor beeldengeluid.nl.
Ze vertellen onder ander over:
- de verschillende checks op verplichtingen die er zijn;
- de vormen van onderzoek die ze vooraf deden;
- implementatie;
- opstellen van de toegankelijkheidsverklaring;
- oplevering van de nieuwe, digitaal toegankelijke site;
- een usability onderzoek met de doelgroep.
Wat hebben zij gaandeweg geleerd, hoe nu verder en wat kun jij daar van leren? Haak aan bij dit vragenuur en je wordt weer een stukje wijzer.
NDE-vragenuur
Het online vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed is bij uitstek een plek om ervaringen en kennis laagdrempelig te delen. Elke keer staat een ander onderwerp rondom digitaal erfgoed centraal. Experts schuiven aan om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Je kunt tweewekelijks op donderdag tussen 11 en 12 uur aanhaken, je bent van harte uitgenodigd. Aanmelden voor het vragenuur hoeft niet, sluit gewoon aan via zoom.us/j/99332281218.
Gerelateerde evenementen
Digitalisering van je collectie en archief: waar begin je? Vaak is het handig om samen te werken met erfgoedorganisaties in de buurt. Deze Data-Doe-Dag helpt…
Transformation Digital Art is het jaarlijkse internationale symposium van LI-MA, gericht op het waarborgen van de toekomst van digitale kunst. Nationale en internationale deelnemers uit…