Podcast Paulus en De Nijs op reis met Coretta Bakker en Karen Sikkema: Game on met linked data van de Gouda Tijdmachine

10 april 2024


K

Kan je een game maken op basis van linked data? Gouda Tijdmachine bewijst dat het kan met een game in wording, ‘De Tijd Detective’. In de NDE-podcast ‘Paulus en De Nijs op reis’ wandelen netwerkredacteur Ronald de Nijs en journalist Kirsten Paulus samen met Coretta Bakker, directeur van Streekarchief Midden-Holland, en Karen Sikkema, eigenaar van Living Story, door de straten van Gouda. Zowel Coretta als Karen is nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze game. Zal het gezelschap erin slagen om patiënt zero van de cholera-epidemie uit 1832 te achterhalen?


Coretta Bakker, directeur van Streekarchief Midden-Holland, journalist Kirsten Paulus en podcastcollega en netwerkredacteur Ronald de Nijs en Karen Sikkema, eigenaar van Living Story, op de Markt in Gouda.

Webinar op 23 april: Gouda Tijdmachine deelt geleerde lessen over linked data game

Kan je een game maken op basis van linked data? Gouda Tijdmachine bewijst het met een game in wording, ‘De Tijd Detective’. Tijdens een webinar delen de makers de voorlopige lessons learned. Sluit op dinsdag 23 april om 11 uur aan en leer meer. Schrijf je in

Beluister de podcast

Deze podcastaflevering is te beluisteren via Spotify en SoundCloud.

Op de hoogte blijven?