Demo’s en resultaten HackaLOD 2019
De 8 teams van de HackaLOD 2019 presenteren hun projectresultaten online. Op de HackaLOD-site vind je beschrijvingen van de concepten, demo’s, data stories en github-codes. Bijna alle projecten gaan een vervolg krijgen.
20 uur apps bouwen met linked open data
Eind november zijn 8 teams een dag en een nacht aan het werk gegaan met linked open data uit de erfgoedsector. Tijdens deze editie van de HackaLOD waren er wéér meer datasets beschikbaar gesteld door erfgoedinstellingen. En ook de projecten waren van een ongekend hoog niveau. De opdracht was om meerdere erfgoedcollecties op basis van linked data te combineren en te verrijken. Maar ook om de uitgewerkte ideeën op een innovatieve, aantrekkelijke manier te presenteren. Dat hebben we geweten.
Jurylid Herbert Van de Sompel twitterde:
‘Ik ben uiterst onder indruk van wat de #hackalod teams in 24u hebben klaar gespeeld. Gewoon onwaarschijnlijk. Mochten er cultureel erfgoedinstellingen zijn die nog argumenten nodig hebben om Linked Data te gaan doen, dan moeten die gewoon eens kijken naar wat deze hackers deden.’
Zichtbare resultaten
De teams hebben hun best gedaan om concepten neer te zetten die voor een gebruiker begrijpelijk zijn, aan een vraag voldoen of aan het denken zetten. En die op deze manier laten zien wat de meerwaarde van linked open data is.
De teams hebben hun projecten zo goed mogelijk beschikbaar gemaakt. Op de HackaLOD-site vind je per team een beschrijving van het concept en links naar presentaties, demo’s, data stories en github-codes. Bijna alle projecten gaan, zoals het er nu naar uitziet, een vervolg krijgen.