Call for Contributions iPRES2021 nu open

1 februari 2021


V

Van 19 tot en met 23 oktober vindt de eerste hybride iPRES plaats. Reis jij dit najaar af naar Beijing of log je online in voor iPRES2021? De Call for Contributions is nu geopend, dus dit is het moment om na te denken over jouw bijdrage aan deze internationale conferentie over digitale duurzaamheid.


Zeventiende editie

De National Science and Technology Library en de National Science Library of Chinese Academy of Sciences co-hosten de zeventiende editie van iPRES en nodigen je uit om voorstellen in te sturen en van iPRES2021 een succes te maken.

Digitaal ecosysteem

Het thema dit jaar is Empowering Digital Preservation for the Enriched Digital Ecosystem. Je voorstel voor een paper, hackathon, demo, poster, workshop, lightning talk of discussiepanel heeft een raakvlak met een van de subthema’s; bekijk daarvoor de uitgebreide beschrijvingen op de website van iPRES2021. De Call for Contributions sluit op 30 april, dus zorg dat je voorstel vóór die tijd binnen is bij de organisatoren in China.

Over iPRES

De International Conference on Digital Preservation (iPRES) is de belangrijkste conferentie op het gebied van digitale duurzaamheid. Ieder jaar wordt iPRES op een ander continent georganiseerd. Dit jaar is Azië aan de beurt en organiseert China de conferentie in de National Science Library in Beijing. Afhankelijk van de coronamaatregelen in oktober kun je het congres persoonlijk bijwonen of via een liveverbinding met China.

Meer informatie over iPRES2021, het thema en de vereisten voor de Call for Contributions vind je op ipres2021.ac.cn.

(Begeleidend beeld bij dit bericht: Beijing. Foto: anthonychong via Pixaby)

Op de hoogte blijven?