Zo maak je je website groener

  • Maandag 13 mei 2024

  • Online

  • 15.00 - 16.00 uur


W

Wil je weten hoe je de CO2-uitstoot van je site kan verminderen? Doe dan mee met het webinar over het NDE-onderzoek naar de klimaatimpact van erfgoedwebsites. Je krijgt niet alleen tips om je site te vergroenen, ook wordt een handige gids gelanceerd.


Websites hebben meer impact op het klimaat dan je misschien denkt, maar met enkele aanpassingen kun je die impact al verkleinen. Negentien erfgoedorganisaties hebben meegewerkt aan een onderzoek om te kijken hoe ze er op dit gebied voorstaan. Het verslag zit boordevol tips om hun online aanwezigheid te vergroenen. Deze inzichten zijn niet alleen waardevol voor de betrokken organisaties, maar ook voor collega-instellingen die streven naar een milieuvriendelijke website.

Tijdens het webinar krijg je niet alleen handige tips, maar hoor je ook de reactie van enkele betrokken organisaties op de onderzoeksresultaten. Bovendien wordt de gids ’42 tips om je erfgoedwebsite te verduurzamen’ gelanceerd. Dus wil je ook je erfgoedsite vergroenen, sluit dan vooral aan bij het webinar op 13 mei om 15 uur.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie