Immersive media preservation

  • Dinsdag 26 september 2023

  • Online

  • 10.00 - 11.30 uur


L

Lieve Baetens deed onderzoek naar strategieën en beleid rondom de preservering en de collectie van immersieve media, zoals virtual reality, augmented reality of mixed reality. In dit webinar deelt ze haar belangrijkste bevindingen. Aansluitend gaan specialisten in op de term immersieve media, het selecteren en preserveren van immersieve media en de samenwerking tussen instellingen en kunstenaars.


In dit webinar denken de deelnemers samen na over de volgende stappen in het preserveren van immersieve media. Het webinar wordt afgesloten met een Q&A.

In het eerste deel presenteert Lieve Baetens de belangrijkste bevindingen van haar onderzoek over strategieën en beleid rondom de preservering en de collectie van immersieve media.

Vervolgens gaan Candice Cranmer (ACMI), Dragan Espenschied (Rhizome), Gaby Wijers (LIMA) en Jack McConchie (Tate) in op de term immersieve media, het selecteren en preserveren van immersieve media en de samenwerking tussen instellingen en kunstenaars.

De moderator is Kiki Lennaerts (Digital Preservation Advisor, Beeld & Geluid) en Lieve Baetens presenteert het webinar.

Gerelateerde evenementen

Deel je beeld: nu aan de slag met IIIF

Na het succesvolle event ‘Deel je beeld: Wat kan je met IIIF’ presenteren we een inspirerend webinar. Hierin hoor je hoe het International Image Interoperability…

Webinar

Maandag 24 juni 2024

Online

15.00. -16.00 uur

    Implementatie
Data-doe-workshop: Aan de slag met Open Refine

In deze workshop van de Datawerkplaats Utrecht ga je aan de slag met Open Refine, een online tool om bulkaanpassingen te doen in je collectieregistratie.…

Woensdag 6 november 2024

Grote Huis Oostbroek, De Bilt

13.30 - 17.00 uur

    Implementatie